Napisal bys w jakich silnikach dokladnie :wink: Ale domyslalm sie ze chodzi o 110KM i 130KM TDI?
Gdzies roznice byly juz chyba podawane na forum...ale juz nie pamietam na 100% ops:
Dokładnie o te właśnie chodzi.
Też szukałem i niestety nie znalazłem... A wydawało mi sie, że było ops:
Czy macie może jakiś namiar na "warsztat", w którym można przerobić fotel kierowcy? Chodzi o to aby obniżyć jakoś fotel. W grę nie wchodzi kupno nowego.
Nie bardzo bedzie jak obnizyc, chyba ze bo go jakos pospawac na sztywno. Jak chcesz bardzo nisko, to trzeba szukac fotela kubelkowego w wersji turystycznej(bardziej miekki).
BTW Ile masz wzrosu, ze az tak to Ci przeszkadza. Ja mam kumpla ktory ma 2,05 i miesci mi sie w aucie :twisted:
Hehe, to gogle i czapka na glowe i przez szyber :twisted:
Ale tak jak mowie, mozna by probowac wyrzucic ten mechanizm do podnoszenia, bo troche na nim sie traci cennych centymetorow. A tak, to watpie, ze cos wiecej uda sie zrobic.
a to taka ciekawostka w sprawie wysokości fotela kierowcy. fotel w clasiku opuszcza sie duzo niżej niż w riderze. napoczatku tego niezuwazylem ale ostatnio jechalem "c" i bylem w szoku jak nisko siedze
Sprawa fotela została wyjaśniona. :yay:
Okazało się, że w 2004 roku była montowana pewna partia foteli w których siedzisko było grubsze (czyli siedzia się wyżej).
Czy macie może jakiś namiar na "warsztat", w którym można przerobić fotel kierowcy? Chodzi o to aby obniżyć jakoś fotel. W grę nie wchodzi kupno nowego.
Renowacja tapicerki skórzanej. Profesjonalne tapicerstwo samochodowe i motocyklowe. Tapicerka jachtowa. Obszywanie kierownicy skórą i inne usługi.
Ja mailowalem do tej firmy bo planuje przerobke foteli przednich, powiedzieli 200/sztuka. Chyba sie skusze. Siedzenia to chyba rzecz ktora mi najbardziej nie pasuje w Octavii. Sa dosc beznadziejne. Planuje przedluzenie siedziska, przedluzenie i zupelne przeprofilowanie oparcia.
A po co tu jeszcze upuszczać siedzenie, skoro siedzi się już prawie na podłodze. Chyba że faktycznie montowali jakąś wersję z grubszymi siedziskami. Ja u siebie trochę podnoszę siedzenie, a mam 1,87 bo inaczej to ciężko wysiąść z auta.
perfex, ja juz będziesz w tej firmie to pogadaj o rabaciku dla OCP. Ja bym chętnie u nich zrobił ta kierownicę a to z tego powodu że podjadę samochodem i go zostawię i nie będę się martwił gdzie zdemontować kierownicę, jak zdjąc poduchę itd. Tylko szkoda że to 9 godzin trwa. czy te 200zł jest z vat?
Majstrowałem ostatnio przy fotelu i zauważyłem że da się troche poprawić dolne położenie fotela. Po wyjęciu go trzeba odkręcić mechanizm regulacji (3 śrubki) po czym obniżyć siedzisko (np usiąść na folelu) i w tej pozycji włożyć spowrotem mechanizm. Różnicy poziomów nie mierzyłem, ale jest wyraźnie odczuwalna.
A po co tu jeszcze upuszczać siedzenie, skoro siedzi się już prawie na podłodze. Chyba że faktycznie montowali jakąś wersję z grubszymi siedziskami. Ja u siebie trochę podnoszę siedzenie, a mam 1,87 bo inaczej to ciężko wysiąść z auta.
widzisz... wszystko kwestia upodoban :wink: ja mam tylko 172cm a chetnie bym siedzenie bardziej obniżył :zlosnik: Chyba przetestuję opisywany w tym wątku sposób
perfex, ja juz będziesz w tej firmie to pogadaj o rabaciku dla OCP. Ja bym chętnie u nich zrobił ta kierownicę a to z tego powodu że podjadę samochodem i go zostawię i nie będę się martwił gdzie zdemontować kierownicę, jak zdjąc poduchę itd. Tylko szkoda że to 9 godzin trwa. czy te 200zł jest z vat?
Wydaje mi sie ze te 200 to jest bez faktury ale nie jestem pewien. Sprawdzam jeszcze innych tapicerow, jakichs blizej mnie bo ten werson niebyt mi po drodze.
Komentarz